מודל חדשני לפתרון מחלוקות בארגונים
מודל הפתרון הבינארי, מסייע לכל מנהל לקבל החלטות נכונות, להסדיר מחלוקות בצוותים וקבוצות עבודה, להטמיע תקשורת חיובית גם במצבי לחץ ודחק, ולחסוך בעלויות הנובעות ממחלוקות וסכסוכים.
סביבת עבודה נינוחה ויעילה מחייב פתרון מוסכם של מחלוקות באופן שוטף ורציף
אחד האתגרים הניהוליים של כל מעסיק, הוא לשמר את סביבת העבודה בארגון נינוחה ויעילה, מבלי שהארגון יקלע למחלוקות וסכסוכים מבית ומחוץ. חברת מתאגדים ישיר סיימה לאחרונה את פיתוחו של מודל חדשני, שמסייע לשמר ולתחזק את מערכות היחסים בתוך הארגון ומחוצה לו, באמצעות מודל חדשני לפתרון מחלוקות וניהול תקשורת בונה ומתקנת במצבי קונפליקט אישיים ועסקיים. החברה פיתחה מערכת תקשורת מקוונת לתמיכה בעקרונות המודל. המודל המקוון ליישוב מחלוקות נרשם כפטנט בישראל ובארה"ב.
המודל נועד לסייע לצדדים להגיע להסכמות, גם במקרה בו הם מעוניינים לפתור מחלוקת (קונפליקט שלילי), או לקדם פעולה או עסקה משותפת (קונפליקט חיובי). והוא מתאים לשימוש הן בין עובדי החברה לבין עצמם, הן בין השותפים והבעלים, והן בין נציגי החברה ללקוחות והספקים שלה.
שפה חדשה לניהול קונפליקטים בארגון - תמציתית החלטית חיובית
המודל שפיתחה החברה מאפשר לצדדים למחלוקת, כבר בשלבים הראשונים בו היא מתגלעת, לנהל בינם לבין עצמם, תקשורת חסויה, מצומצמת, תכליתית וחיובית, על ידי החלפת טענות קצרות, בתבנית בינארית של שאלות כן/לא. תהליך זה יוצר רשימה מפורטת של הסכמות ומחלוקות, ממפה את הפערים בין הצדדים, מדייק את המחלוקות, ומאפשר לכל צד להביע את עמדותיו, להבין באופן שלם ומלא את עמדת הצד השני, ולהתייחס אליה באופן שאינו מאפשר הידרדרות והסלמה.
השימוש במודל הבינארי, מפרק את הפערים בין הצדדים לגורמי היסוד ובכך הוא ממפה ומצמצם אותם. התקדמות המשא ומתן בצעדים קטנים מאפשרת להציג את האינטרסים האמתיים שלהם במהלך המשא ומתן והרחבת מצאי הפתרונות.
המודל הבינארי מתאים לכל מחלוקת או סכסוך בארגון
מקובל לחשוב שלא כל סכסוך ניתן לפתרון על ידי שאלות פשוטות של כן ולא. אולם, בפועל, המודל הבינארי נועד רק לטכניקה של תיאור הסכסוך. מבחינה מהותית, כללי המשחק של המודל מבוססים על יסודות ההתנהלות הבין-אישית במצבי מחלוקת, ולכן הוא אינו תלוי בשפה, תרבות, חוק, או שיטת משפט.
כך למשל, מחקרים הראו שחיזוק תחושת השליטה אצל צד שנפגע בסכסוך, מקדמת אצלו את הסיכוי לפיוס. זה בדיוק התהליך שעוברים הצדדים לסכסוך במהלך השימוש במודל. לכן, ניתן לעשות שימוש במודל בכל תחום בחייו העסקיים של הארגון. הוא נועד ליישוב הסכמות בכל היקף, גדולות כקטנות, מכל סוג שהוא, ובכל שלב, החל מהשלב הבין -אישי בו נוצרת הצורך בפעולה מוסכמת או בפתרון מחלוקות בבית, או בעבודה, וכלה בפתרון סכסוכים משפטיים רבי משתתפים, בכל שלב של ההליך המשפטי.
פתרון מחלוקות במקום העבודה - תורם ליעילות וחוסך עלויות
מחקרים שנעשו בישראל מראים שעובדים מבזבזים בממוצע למעלה מ-3 שעות שבועיות בגלל עיסוק במחלוקות וסכסוכים שאינם מקדמים את המטרות העסקיות של המעסיק. פעמים רבות הצורך להתייחס למחלוקות בתוך הארגון או מחלוקות של הארגון מגיע לטיפול מערכתי או משפטי רק אחרי שהמחלוקת מדרדרת לסכסוך ויוצרת הפסד ונזק שקשה לתקן. השימוש במודל הבינארי המקוון מאפשר למנהלי משאבי אנוש וליועצים המשפטיים של החברה לזהות מחלוקות נפיצות עוד בטרם יתפוצצו, ולטפל בהם ביעילות במהירות ובזול.
בארצות הברית חברות מסחריות מוציאות 1.8% מההכנסות על יישוב סכסוכים. ניהול תקשורת מבוססת על המודל הבינארי במצבי קונפליקט, יחסוך לארגונים חלק ניכר מעלויות אלה וישפר את התקשורת הבין-אישית בכל מערכת יחסים, אישית או עסקית.
יישוב מחלוקות מקוון חוסך לארגון הוצאות משפטיות
המודל מתאים גם לשימוש כחלופה זולה, יעילה ומהירה לניהול הליכים משפטיים. ארגון שהוא צד לסכסוך משפטי, ושמעוניין לעשות שימוש במודל צריך כמובן לקבל את הסכמת הצד השני לקיים הידברות ביניהם. אם הצדדים עצמם אינם מגיעים להסכמות, הם יכולים לצרף לשיחה, יועצים, כגון עורכי דין ומומחים. בהמשך יכולים הצדדים לצרף, מגשר, או צד שלישי ניטרלי אחר, שיציג שאלות נוספות לצמצום המחלוקות. אם המחלוקת אינה נפתרת בהסכמה, יכולים הצדדים להעביר את הטענות שבמחלוקת להכרעה מהירה וזולה של בוררים.
המודל אינו מייתר את הצורך בשירותים משפטיים או מחליף אותם. גם עורכי דין, מגשרים ובוררים יכולים להיעזר במודל הבינארי, כדי לאפשר ללקוחותיהם לפתור סכסוכים רבים יותר בזמן קצר יותר, אם הם יהיו מעוניינים בכך, כמובן. לכן, דומה שלארגונים יש אינטרס גדול יותר להטמעת המודל הבינארי מאשר ליועצים המשפטיים החיצוניים לארגון.
התניות בוררות בהסכמים
אימוץ המודל כסעיף בוררות בהסכמים מסחריים יקנה לארגונים וודאות, יציבות ושקט בניהול התקשרויות ארוכות טווח עם עובדים ספקים ולקוחות וסיכון מינימלי בעסקאות חד פעמיות. במסגרת זו חברת מתאגדים ישיר, התקשרה עם מספר שופטים בדימוס על מנת שישמשו כבוררים מכריעים בסכסוכים שלא ייפתרו באמצעות המודל.
לאף ארגון אין סיבה לשלם 30,000 ש"ח שכר טרחה ולחכות שלוש שנים לפסק דין של שופט אחד עם 3 שנות ותק, במקום לשלם 300 ש"ח עבור ערוץ הידברות ולקבל תוך 3 ימים החלטה מ 3 שופטים שלכל אחד מהם 30 שנות ניסיון בתחום הרלוונטי. כל מה שצריכים הצדדים לסכסוך לעשות לשם כך הוא לתאר את הסכסוך בשפת המודל - טענות קצרות המנוסחות השאלות כן/לא באמצעות המערכת.
עבודה מוסכמת ומתואמת בצוותי עבודה
לא קל לנהל צוותי עבודה, קשה עוד יותר ליצור צוות שמפגין מוטיבציה, עומד ביעדים המשותפים ושומר על סביבת עבודה נעימה ופרודוקטיבית. כל מנהל יודע ששיתוף העובדים בקבלת ההחלטות הכרחית על מנת לייעל את תפוקתם של צוותי עבודה ואת אספקת המוצרים והשירותים של הארגון ללקוחותיו. הטכנולוגיה הקיימת כיום תומכת בעיקר בניהול משימות, פיקוח, בקרה ומדידת מדדי יעילות ותפוקה. אין כיום מערכות טכנולוגיות שמכוונת צוותי עבודה לקבלת החלטות מוסכמות באופן שוטף, יעיל ופרודוקטיבי.
המודל הבינארי, מאפשר לקיים דיונים מקוונים רבי משתתפים בקבוצות עבודה ודיון, בהם כל אחד מהמשתתפים יכול להעלות, באופן שוטף, הצעות להצבעה על מנת לקבל בהן החלטות רוב. ערוצי הידברות רב- צדדיים, מקוונים מאפשרים פעולה מוסכמת של יחידות רבות משתתפים בתוך הארגון, באופן שמגביר את הלגיטימציה של קבלת ההחלטות (בדעת רוב) והירתמות המשתתפים לקידום המטרות המוסכמות.